vestnik

V Murski Soboti sodijo lastniku diskoteke iz Andrejec, ki je goljufal tudi v Avstriji

ABE, 13. 11. 2021
Jure Zauneker
Walter Horvat
Črna kronika

53-letnega Walterja Horvata so septembra 2019 ujeli v Srbiji.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti zaradi več kaznivih dejanj, med drugim goljufij in prikrivanja, sodijo 53-letnemu Walterju Horvatu iz Andrejec. Nekatera kazniva dejanja so se zgodila že leta 2011 oziroma še prej, soditi pa so mu začeli šele letos novembra, ker se je do septembra 2019 skrival pred roko pravico. Takrat so ga prijeli v Srbiji, kjer se je skrival od leta 2014, ko je pobegnil iz zapora v Avstriji.

walter-horvat
Jure Zauneker
Walter Horvat

Horvat je na dosedanjih obravnavah na murskosoboškem sodišču povedal, da je bil v Avstriji obsojen na petletno zaporno kazen, od katere je prestal 44 mesecev. Kot je še dejal, so mu izrekli tudi prepoved vstopa v držav za obdobje dveh let.

walter-horvat
Jure Zauneker
Walter Horvat

Horvat je bil v preteklosti lastnik diskoteke Night life v Andrejcih, po dostopnih podatkih pa se je kasneje ukvarjal s ponujanjem kreditov in s trgovino z nepremičninami.

»Omenjeni je v Sloveniji in Avstriji osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij, s katerimi si je od slovenskih in avstrijskih oškodovancev pridobil skupno premoženjsko korist preko milijona evrov. Zoper njega so slovenska in avstrijska sodišča izdala več evropskih nalogov za prijetje in predajo ter odredila razpis mednarodnih tiralic, v Avstriji pa je v letu 2014 pobegnil iz zapora med prestajanjem petletne zaporne kazni,« so septembra 2019, ko so aretirali srbski policisti, zapisali na spletni strani slovenske policije.

walter-horvat zapor sojenje avstrija
Kaj zdaj berejo drugi