vestnik

Z avtomobilom v dva obiskovalca, ki sta sedela na tleh, policisti še niso izsledili organizatorja neprijavljene prireditve

ABE, 7. 9. 2020
Vestnik.si
Sobotni dogodek preiskujejo policisti.
Črna kronika

V soboto zvečer se je na ilegalnem avtomobilskem dogodku na parkirnih prostorih ob enem od trgovskih centrov v murskosoboški industrijsko-obrtni coni zgodila nesreča.

Včeraj dopoldan smo poročali, da policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota po naših podatkih preverjajo, ali je bil nočni sobotni avtomobilski dogodek na parkirnih prostorih ob enem od trgovskih centrov v murskosoboški industrijsko-obrtni coni sploh legalen oziroma zakonit. Na dogodku se je namreč po naših podatkih zgodila nesreča, v kateri sta se dva obiskovalca lažje telesno poškodovala. Voznik enega od avtomobilov, ki je tekmoval, je domnevno zapeljal v množico. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota še preverjajo vse okoliščine, tudi to, ali je bil dogodek prijavljen pri upravni enoti ali policijski postaji in ali so na dogodku veljali ukrepi za zajezitev nove koronavirusne bolezni.

Point Blur_Sep062020_141716
Vestnik.si
Sobotni dogodek preiskujejo policisti.

Iz PU Murska Sobota so na naše poizvedovanje odgovorili, da so policisti Policijske postaje Murska Sobota minulo soboto zvečer med rednim delom zaznali večje zbiranje osebnih vozil in oseb na enem izmed parkirišč trgovskega centra na območju Murske Sobote. »Ker ni šlo za prijavljeno javno prireditev, so policisti spremljali dogajanje, pri čemer so ugotovili, da se je več osebnih vozil pripeljalo na parkirišče, katera si je ogledalo več ljudi. Policistom ni uspelo ugotoviti organizatorja neprijavljene prireditve. S svojo prisotnostjo so na dogodku preprečevali prekrške ali kršitve javnega reda in miru. O dogodku se še zbirajo obvestila,« je v sporočilu za javnost zapisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota. 


policija
Vestnik.si
Sobotni dogodek preiskujejo policisti.

»Po prvih podatkih je na prireditvi še trenutno neznani voznik zaradi sunkovitega speljevanja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča, ter trčil na pločnik v sedeča občana, katera sta zadobila lažje telesne poškodbe v obliki odrgnin. Prometna nesreča je še v fazi preiskave, zato policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo morebitne očividce in osebe, ki posedujejo posnetke nesreče, da se oglasijo na Postaji prometne policije Murska Sobota v Ulici arhitekta Novaka 11 ali pokličejo na telefonsko številko 113,« so sporočili iz PU Murska Sobota. 

policija avtomobili nesreča
Kaj zdaj berejo drugi