vestnik

V Petišovcih sprejemni center za migrante?

ABE, 16. 11. 2019
Nataša Juhnov
Meja. Slika je simbolična.
Črna kronika

Vzpostavitev registracijsko-sprejemnega centra za tujce v Pomurju za zdaj ni predvidena, so odgovorili s policije.

Pri službi za odnose z javnostmi slovenske policije smo preverili govorice, da naj bi bila država v Petišovcih postavila sprejemno-registracijski center za migrante. Policija vzpostavitve centra v Pomurju za zdaj ne predvideva.

15cee7e31c252e32637e4451321ecc23
Nataša Juhnov
Meja. Slika je simbolična.

»Področje Policijske uprave Murska Sobota trenutno ni v središču povečanih tokov nedovoljenih migracij na tako imenovani zahodno-balkanski poti, zato vzpostavitev registracijsko-sprejemnega centra trenutno ni predvidena. Postopke vodi policija v obstoječih kapacitetah. V primeru povečanja bo policija prilagodila oziroma razširila svoje lastne kapacitete, v primeru izjemnega povečanja bo policija od urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov pričakovala ustrezne rešitve,« so na naše vprašanje odgovorili pri slovenski policiji.

Kot je znano, policija, ministrstvo za notranje zadeve in urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov skrbijo za vzpostavitev ter delovanje sprejemno registracijskih centrov na meji, če bi bilo to potrebno ob povečanem prihodov migrantov. Država centre načrtuje ob meji s Hrvaško tik ob mejnih prehodih. Tam bi migrante zadržali največ do 72 ur.

meja policija migranti begunci