vestnik

V Pomurju štiri prometne nesreče, policisti zasegli tudi vozilo

Vestnik.si, 1. 4. 2022
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v četrtek obravnavali štiri prometne nesreče, v vseh je nastala materialna škoda. Poleg tega še eno poškodbo vozila na parkirnem prostoru, šest primerov povoženja divjadi, štiri kazniva dejanja in eno kršitev javnega reda.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali goljufijo, radgonski pa zatajitev. Policisti so posredovali tudi zaradi dveh kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. 

Javni red je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Prijet je bil tudi tujec, ki je na nedovoljen način vstopil v Republiko Slovenijo. V postopku je zaprosil za mednarodno zaščito. 

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa poroča, da je včeraj meteorna voda zalila poslovni objekt na Tratah v Gornji Radgoni. Vodo v objektu so posesali gasilci PGD Gornja Radgona. Gasilci PGD Dokležovje pa so posredovali zaradi pregretja peči. Popustil je varnostni ventil, zaradi česar je pričela uhajati para. Gasilci do iz peči odstranili žerjavico, preventivno pregledali prostor in počakali, da se peč ohladi.