vestnik

V Pomurju včeraj več nesreč, policisti v vročih dneh opozarjajo na dodatno mero previdnosti in strpnosti

Vestnik, 8. 7. 2020
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da se je včeraj v Pomurju zgodilo več prometnih nesreč.

V naselju Tešanovci v smeri Dobrovnika je malo pred 9. uro voznica osebnega avtomobila na zaznamovanem prehodu za pešce trčila v kolesarko. Ta je utrpela lažje telesne poškodbe, voznici pa je bil izdan plačilni nalog. 

Pred naseljem Veščica, pri križišču za Koprivo in Šprincem, je okrog 11.30 voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika in neupoštevanja talnih označb, polne črte, trčil v motorista, ki je sam poiskal zdravniško pomoč. "Nastalo je za okrog 3000 evrov škode. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog," pojasnjujejo na PUMS. 

Ob 14. uri pa je voznik tovornega vozila na pomurski avtocesti, na relaciji Maribor - Murska Sobota, pri Vučji vasi zaradi nepravilne vožnje zapeljal desno izven vozišča v obcestni jarek, pri tem pa zadel betonski jašek. V nesreči je nastalo za tri tisoč evrov škode, vozniku pa je bil prav tako izdan plačilni nalog. 

nesreča, pgd-gornja-radgona
PGD Gornja Radgona
Fotografija je simbolična.

V naselju Gorica pa je včeraj malo pred 19. uro prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je v levem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v drug avtomobil. V nesreči sta voznika utrpela lažje telesne poškodbe, nastalo pa je za osem tisoč evrov škode. Tudi v tem primeru je bil povzročitelju izdan plačilni nalog. 

"Policisti v teh vročih dneh vse udeležence v cestnem prometu še posebej opozarjamo naj bodo strpni in previdni v prometu, ker se pri voznikih zaradi vročine pogosteje pojavi utrujenost, ki vpliva na zbranost. Utrujenost ali morebitnih prvih znakov slabega počutja ne gre podcenjevati, saj se znakov velikokrat zavedamo prepozno, ko smo že vpleteni v prometno nesrečo," pozivajo pri policiji.

Svetujejo, da preden vozniki sedete v avto, tega prezračite, na pot pa se odpravite le spočiti. V primeru, da postanete med vožnjo utrujeni, se čimprej ustavite in si odpočijte.Voznike opozarjamo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in naj dosledno upoštevajo omejitve hitrosti. Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in naj poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev," še dodajajo na PUMS.

pums prometne-nesreče