vestnik

V eni nesreči voznik čelno trčil v tovornjak in utrpel hude telesne poškodbe, v drugi povozili otroka

Vestnik.si, 22. 4. 2022
Vanesa Jaušovec
Policijska kontrola na počivališču Dolinsko
Črna kronika

Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom.

Včeraj, okrog 14. ure se je v Petišovcih zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik osebnega in tovornega vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je bil v prometni nesreči hudo telesno poškodovan.

Nekaj minut kasneje pa so bili policisti obveščeni o še eni nesreči. Voznica osebnega avtomobila je zapeljala iz krožnega krožišča v trenutku, ko je prehod za pešce prečkal otrok. Voznica je trčila v peško, ki se je v nesreči telesno poškodovala.

policija
Vanesa Jaušovec
policija

Policisti ponovno pozivajo vse udeležence v cestnem prometu, da vozite previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti,uporabljajte varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite trezni. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah.

Poleg nesreč so policisti včeraj obravnavali še prevoz nazakonitih tujcev. Policisti PP Ljutomer so medvarovanjem državne meje vnaselju Veščica zaustavili kombinirano vozilo srbskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je 41- letni voznik, državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal 6 državljanov Nepala, 4 državljane Pakistana in 1 državljana Afganistana.  Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.

policija pums policijska-uprava-murska-sobota nesreča