vestnik

V Serdici zgorela brunarica

Vestnik.si, 13. 3. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve kaznivi dejanji, požar na objektu, dve prometni nesreči, tri primere kršitve javnega reda in miru ter tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom v poslovni prostor, en primer poškodovanja osebnega avtomobila in tujca, ki je dan prej izvršil kaznivo dejanje omogočanja ilegalnega prehoda čez državno mejo. Policisti so ga predali preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil 30 dnevni preiskovalni pripor.

Ob 1.43 je v naselju Serdica, občina Rogašovci, gorela brunarica, velikosti 5 x 4 metre. Požar, ki je objekt v celoti uničil, so pogasili gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Nuskova, Rogašovci in Pertoča. Gasilci PGD Serdica so po zaključeni intervenciji ostalo na gasilski straži.

Na področju prometne varnosti je prišlo do dveh prometnih nesreč. V eni nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval, druga nesreča pa se je končala le z zveriženo pločevino. Voznik ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, je bil pridržan do iztreznitve.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru, kršitelji pa so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Ljutomer in na pomurski avtocesti.
kronika-pomurskih-policistov pu-ms