vestnik

V štirih nesrečah štirje poškodovani

Vestnik, 30. 9. 2021
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih so bili štirje udeleženci lahko telesno poškodovani. Zabeležili so še tri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču, štiri primere povoženja divjadi, vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo vozila v cestnem prometu, pa so zasegli osebni avtomobil.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino goriva, tatvino v poslovnem prostoru ter tatvino registrskih tablic z oznako L 584-SB (avstrijske registrske tablice). Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru. Kršitelju, ki se ob intervenciji ni pomiril, je bilo odrejeno pridržanje.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da so včeraj ob 12.20 na murskosoboški obvoznici trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Murska Sobota so kraj dogodka protipožarno in protinaletno zavarovali, nevtralizirali iztekle tekočine, očistili vozišče ter nudili pomoč policiji in reševalcem, ki so na kraju oskrbeli poškodovani osebi. 

Ob 18.06 pa je na cesti Stara Nova vas - Veržej s ceste zapeljalo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator, vozilo izvlekli iz jarka in ga naložili na vozilo vlečne službe. 

nesreča, stara nova vas, veržej
PGD Ljutomer
Vozilo je zapeljalo z vozišča.

Policisti so vnovič opozorili, da v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske objekte. Pozivajo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Ob tem še opozarjajo, da poskrbite za svoje premoženje in sicer tako, da zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 0801200.

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi