vestnik

V tednu dni v Sloveniji več kot 4 tisoč kršitev, v Pomurju 217

Vestnik, 30. 4. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Kot smo že poročali, je med 19. in 25. aprilom potekala nacionalna preventivna akcija Hitrost. Policisti so v tem obdobju ugotovili 4131 kršitev, od tega so 1175 voznikom izrekli le opozorila.

Na Policiji o rezultatih nadzora pravijo, da je bilo največ kršitev prekoračitve hitrosti v naselju, in sicer 3204. Izven naselja so zaznali 669 kršitev, na hitrih cestah in avtocestah pa 258.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota so policisti ugotovili 217 kršitev, od tega so 43 voznikov za prekršek le opozorili. 133 kršitev prekoračitve hitrosti je bilo v naselju, 41 izven naselja, na pomurski avtocesti pa so obravnavali 43 kršitev. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti je bila 205 km/h. 

"Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Zato opozarjamo: spoštujte omejitve hitrosti in vožnjo vselej prilagodite razmeram na cesti ter svojim vozniškim sposobnostim. Življenje je dragocenejše od nekaj minut ali zgolj sekund, ki jih pridobite s hitenjem v prometu. Vozite varno," opozarjajo. 

policija nadzor akcija-hitrost