vestnik

V vozilu 33-letnice našli razkrajajoči trupelci sedemletne nečakinje in petletnega nečaka

R.T., 2. 8. 2021
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Trupli je več mesec skrivala v vozilu.

Za otroka naj bi bila odgovorna od leta 2019, ko se je njena sestra preselila iz Marylanda v Ohio. 

33-letno Nicole Johnson so minuli četrtek okoli 23. ure ustavili policisti. Za volan vozila s tujimi registrskimi tablicami se je usedla brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledil je odvzem avtomobila, za katerega naj bi poskrbela vlečna skužba.

Johnsonova je ob tem možem v modrem dejala: "Videli me boste na novicah". Ko je iz vozila vzela svoje stvari, je zavel neprijeten vonj. Iz prtljažnika je privlekla kovček in ga medtem skušala prekriti z odejo, sledilo je grozljivo odkritje - policisti so zagledali razpadajoči otroški trupli. 33-letnica je nato skušala pobegniti, a so jo možje v modrem hitro prijeli. 

Nicole Johnson
Baltimore County Police
Nicole Johnson

Otroka so kasneje identificirali kot sedemletno Joshlyn Johnson in petletnega Larryja O'Neila, nečakinjo in nečaka Johnsonove. Deklica je tehtala le 18 kilogramov, njen mlajši brat pa 20 kilogramov. Zdravniki so potrdili, da sta bila otroka pred smrtjo izredno podhranjena.

33-letnica je policistom priznala, da je maja 2020 večkrat udarila deklico, zaradi česar je otrok z glavo udaril ob tla. Njeno telo je nato položila v kovček. Pred dvema mesecema pa naj bi Larry zaspal, prebudil se ni več. Njegovo trupelce je položila v prtljažnik poleg posmrtnih ostankov njegove sestre. 

Osumljenka, ki je trenutno v priporu v Marylandu, je detektivom priznala tudi, da je trupli več mesecev prevažala v prtljažniku.

Obtožnica jo sedaj bremeni umora prve stopnje.

Kaj zdaj berejo drugi