vestnik

Več tujcev na nedovoljen način vstopilo v Slovenijo

Vestnik, 1. 11. 2020
Nataša Juhnov
Razkrižje, ilegalci, državna meja, meja s Hrvaško Fotografija Nataša Juhnov
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve kaznivi dejanji, šest kršitev javnega reda in miru ter poskus samomora.

Na področju kriminalitete so v Ljutomeru obravnavali goljufijo, na območju Murske Sobote pa povzročitev lahke telesne poškodbe. Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju, kršitelji pa so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

V Razkrižju je bil zaustavljen državljan Hrvaške, ki je v osebnem vozilu vozil dve državljanki Kosova. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Priveden je bil na pristojno sodišče, vozilu pa mu je bilo zaseženo. Državljanki Kosova, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Republiko Slovenijo, bosta vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, prav tako devet državljanov Iraka, ki so jih pomurski policisti včeraj sprejeli od avstrijskih varnostnih organov. V Petanjcih je bilo prijetih pet državljanov Maroka, ki so ilegalno vstopili v državo. Med postopkom so zaprosili za azil. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti pogosteje opravljali na območju PP Murska Sobota. 

črna-kronika pums pomurski-policisti