vestnik

(FOTO) Požar v podjetju za proizvodnjo gasilske opreme prestrašil prebivalce Gornje Radgone, škode vsaj 30 tisoč evrov

Vestnik.si, 30. 7. 2020
PGD Gornja Radgona
S požarom so se borili od druge ure ponoči.
Črna kronika

V intervenciji so sodelovali gasilci sedmih gasilskih društev. Policisti so ugotovili, da je tuja krivda izključena.

Ob dveh ponoči je v Gornji Radgoni zagorela proizvodna hala, približne velikosti 20 krat 50 metrov, podjetja Rosenbauer. Požar, ki je zajel polovico ostrešja so gasili gasilci iz PGD Gornja Radgona, Orehovci, Apače, Negova, Zbigovci, Radenci - Boračeva in Murska Sobota. 

požar-rosenbauer, požar, gornja-raddgona
PGD Gornja Radgona.
Požar v Rosenbauerju.

Marjan Cvikl, direktor družbe, v kateri se ukvarjajo s proizvodnjo gasilskih vozil in opreme, pojasnjuje, da je zagorelo samo ostrešje nad montažno halo, medtem ko notranjost hale ni bila poškodovana. Vsi zaposleni bodo danes normalno delali v ostalih halah, je še povedal Cvikl. 

požar, rosenbauer
PGD Gornja Radgona
Zagorela je proizvodna hala.

Koncern Rosenbauer je eden največjih proizvajalcev gasilskih vozil na svetu. Na sedežu podjetja v Gornji Radgoni proizvajajo gasilska vozila, istočasno pa se ukvarjajo s prodajo in servisom gasilske opreme in vozil gasilskim enotam ter ostalim pripadnikom sil zaščite in reševanja.

požar, rosenbauer
PGD Gornja Radgona
Požar je izbruhnil ob 1:58 uri.

Tako so požar videle policijske oči

»Policisti smo bili danes ob 2. uri obveščeni o požaru v montažni hali podjetja v Gornji Radgoni. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi toplotnega preboja kovinskega dimnika na leseni del kritine, na mestu prehoda dimnika skozi streho. Zaradi požara je nastalo po nestrokovni oceni od 30.000 do 50.000 evrov škode. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena in sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

požar rosenbauer
Kaj zdaj berejo drugi