vestnik

Belgijski državljan v tovornem vozilu prevažal 12 tujcev, odvzeta mu je bila prostost

Vestnik, 25. 2. 2021
Jure Zauneker
Policijska kontrola pri prehajanju občinskih meja.
Črna kronika

Policisti v Pomurju so včeraj obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirišču ter en primer povoženja divjadi.

S področja kriminalitete so bile obravnavane tatvina električnega skiroja, poškodovanje tuje stvari ter dve kaznivi dejanji nasilja v družini. V enem primeru so policisti izrekli ukrep prepoved približevanja.

V naselju Veščica pri Ljutomeru je bil zaustavljen in kontroliran tujec. Ta


je v tovornem vozilu vozil 12 oseb, ki so na nedovoljen način vstopile v Republiko Slovenijo. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je bilo ustavljeno najeto tovorno vozilo znamke Fiat Ducato, belgijskih registrskih oznak.  "Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 49-letni voznik državljan Belgije v vozilu nezakonito prevaža 12 tujcev, od tega pet državljanov Sirije, štiri državljane Iraka, dva državljana Irana in enega državljana Egipta. Pet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom," pojasnjujejo. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

murska-sobota, policija, kontrola-prehajanja-občin
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru, kršitelji so se ob intervenciji pomirili.

pums kronika
Kaj zdaj berejo drugi