vestnik

Vinjen trčil v parkiran avtomobil, nato pa žalil policistko

Vestnik, 29. 8. 2019
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so včeraj malo pred 20. uro prejeli prijavo manjše prometne nesreče na parkirišču v Radencih.

Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil. Med samim postopkom obravnave prometne nesreče se je povzročitelj ves čas nedostojno vedel do policistke in v postopku ni hotel sodelovali. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,67 mg/l. Zoper povzročitelja je bil nato odrejen strokovni pregled, saj je v razgovoru povedal, da je užival alkoholne pijače. Zaradi varne izvedbe postopka ter pasivnega upiranja so mu bila nadeta sredstva za vezanje in vklepanje. Ves čas postopka je kršitelj policistko žalil in ji grozil. 

Kot so še dodali na policijski upravi, bo zoper povzročitelja po znanih rezultatih analize odvzete krvi in urina uveden postopek na sodišču ali pri prekrškovnem organu policije. Po vseh zbranih obvestilih bo podana tudi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 1. odstavku 300. čleza Kazenskega zakonika.

napad-na-uradno-osebo pums prometna-nesreča