vestnik

Vinjena voznica nepravilno prehitevala in trčila v invalidski voziček

Vestnik.si, 17. 8. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirišču, dva primera povoženja divjadi ter požar zaradi udara strele.

Malo po 19. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Tešanovcih. Voznica osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega prehitevanja in vožnje pod vplivom alkohola trčila v voznika lahkega motornega vozila, invalidski voziček na motorni pogon. Invalidski voziček se je pri tem prevrnil, oseba pa se je huje poškodovala in je bila odpeljana na zdravljenje v bolnišnico.


Na področju kriminalitete so posredovali zaradi tatvine električnega skiroja, goljufije, tatvine mobitela in poškodovanja tuje stvari. Lendavski policisti so zaustavili kombinirano vozilo, v katerem je državljan Romunije prevažal trinajst tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah pomirili.

pums kronika-pomurskih-policistov