vestnik

Višje sodišče potrdilo sodbo Severnemu Makedoncu, v zaporu bo pet let

ABE, 10. 3. 2020
Nataša Juhnov
Potem ko bo izpuščen iz zapora, bo Shkjjkjim Ilseini za tri leta tudi izgnan iz naše države.
Črna kronika

Sodba Shkjjkjimu Ilseiniju za lanski poskus uboja partnerice je postala pravnomočna.

Višje sodišče v Mariboru je potrdilo obsodbo dvaintridesetletnega Albanca Shkjjkjima Ilseinija, sicer državljana Severne Makedonije, ki je 26. julija lani poskušal ubiti soprogo Zano. Decembra lani je bil Ilseini obsojen na pet leta zapora, potem ko je v otroški sobi stanovanja v Vrtni ulici v Murski Soboti, v kateri je bila tudi dveletna hčerka, z nožem napadel soprogo. Večkrat jo je porezal po obrazu, vratu in rokah, s katerimi se je branila, in ob tem kričal, da mora umreti. Zani Ilseini je uspelo pobegniti iz stanovanja. 

murska-sobota, sojenje
Nataša Juhnov
Zana Ilseini, ki je na sodišču besedo dobila prek svojega pooblaščenca, odvetnika Jožeta Šafariča, je za moža zahtevala še višjo kazen.

»Vse okoliščine kažejo, da je bil pri svojem dejanju izjemno vztrajen. Dejanje bi gotovo dokončal, če mu žrtev ne bi ušla,« je decembra lani na sodišču zatrjeval tožilec Borut Horvat. Obtoženčev zagovornik Danilo Hari je takrat prosil za milejšo kazen, ker se njegov varovanec v ločitvenem postopku bojuje za skrbništvo nad otrokom. Zana Ilseini, ki je na sodišču besedo dobila prek svojega pooblaščenca, odvetnika Jožeta Šafariča, pa je za moža zahtevala še višjo kazen. Odvetnik Šafarič je namreč opozoril, da je Ilseini po zločinu iz pripora ženi pošiljal grozilna pisma. Po podatkih, s katerimi je na sojenju postregel tožilec Horvat, je bil do zakonske partnerice nasilen že konec junija lani, ko sta bila na obisku v rojstnem Tetovu v Severni Makedoniji.

Do odhoda v zapor bo Ilseini v murskosoboškem priporu. Potem ko bo prestal petletno zaporno kazen, bo za tri leta tudi izgnan iz naše države.

sojenje sodišče nasilje
Kaj zdaj berejo drugi