vestnik

Vozil prehitro, izgubil oblast nad vozilom in pristal na strehi

Vestnik, 16. 7. 2021
Leon Novak
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, v dveh so se tri osebe lahko telesno poškodovale. Obravnavali so še šest kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in dva manjša požara v naravi.

V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila v križišču izsilil prednost kolesarki, ki se je pri padcu lahko telesno poškodovala. Na avtocesti, med uvozoma Dolga vas in Turnišče, je državljan Madžarske zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s cestišča, kjer se je osebni avtomobil prevrnil in obstal na strehi. Dve osebi sta se lahko telesno poškodovali. Na kraju dogodka pa sta 

Na področju kriminalitete so bile obravnavane tatvina kolesa, dve poškodovanji tuje stvari in dve tatvini goriva na bencinskem servisu na avtocesti. Javni red in mir je bil kršen šestkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo v Ljutomeru vozniku zaseženo motorno kolo.

Včeraj nekaj pred poldnevom je gorelo strnišče v Murskih Črncih. Požar v velikosti dveh hektarjev so pogasili gasilci PGD Murski Črnci, Tišina in Gradišče. Ob 19.28 pa je suha trava zagorela ob avtocesti, na razcepu Dolga vas - Turnišče. Požar na površini 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci IGE Lendava.