vestnik

Vozite po omejitvah, vse do nedelje policisti poostreno nad prehitre voznike

ABE, 11. 6. 2019
PUMS
Voznik je v Kroški ulici, kjer je omejitev 50 km/h, vozila kar 91 /h. 
Črna kronika

Tudi v Pomurju se je začel drugi del nacionalne preventivne akcije Hitrost.

Policija je v ponedeljek začela z drugim delom nacionalne preventivne akcije Hitrost. Trajala bo 14 dni, in sicer do 23. junija 2019. Policisti bodo v tem času poostreno preverjali, ali udeleženci v prometu vozijo prehitro. Ob nadzoru hitrosti pa bodo ugotavljali tudi, ali vozniki uporabljajo opremo in naprave, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo, ter kršitve, povezane z varnostno razdaljo. Prvi teden nadzora, do 16. junija, bodo policisti akcijo izvajali tudi na območju Policijske uprave Murska Sobota.



»Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah, saj je hitrost še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Običajno namreč vozniki zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno, če vedo, da poteka nadzor. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje obdržijo tudi potem, ko poostreni nadzori ne potekajo več,« so sporočili policisti. Tretji del akcije, ki jo sicer koordinira Javna agencija RS za varnost v prometu, pa bo potekal med 12. in 18. avgustom.

37fc4668ab99062477a99b42a481c277
Nataša Juhnov
Policisti hitrost merijo tudi s stacionarnimi merilniki.

Policisti so med meritvami hitrosti in s tem akcije upočasnjevanja prometa nedavno svoje delo opravljali tudi v Kroški ulici v Murski Soboti. Izmerili so, da je voznik osebnega avtomobila na delu ceste, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h vozil kar 91 km/h. Voznik je dobil globo globa 1000 evrov denarne kazni in 9 kazenskih točk.

Nataša Juhnov
Vse do nedelje bodo policisti poostreno nadzirali hitrost. 
policija akcija hitrost kazen
Kaj zdaj berejo drugi