vestnik

Voznik avtomobila izsilil prednost motoristu, poškodovali sta se dve osebi

Vestnik, 4. 8. 2020
Andrej Bedek
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba hudo, dve pa lahko telesno poškodovali, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter šest primerov povoženja divjadi.

Voznik osebnega avtomobila je v križišču v Nedelici izsilil prednost vozniku motornega kolesa. Pri padcu je sopotnica na motornem kolesu zadobila hude, voznik pa lahko telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba. 

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom v eno od trgovin v Gornji Radgoni. Iz nje so neznani storilci odtujili večje število mobilnih telefonov. V Beltincih je bila obravnavana tatvina gradbenega odra, v Lendavi pa tatvina kolesa in goljufija. Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je sinoči, ob 23.48 meteorna voda poplavila cestišče v naselju Tišina. O tem je bila obveščena pristojna dežurna služba. Ponoči pa so imeli delo tudi gasilci. Ob 4.44 je na Vaneči prišlo do požara električnega kabla, ki se je pretrgal. Požar so pogasili člani Prostovoljnega gasilskega društva Vaneča, na kraj pa so bili napoteni tudi gasilci iz Puconcev, Moščancev in Šalamencev, vendar njihova pomoč več ni bila potrebna. O dogodku je bila obveščena dežurna služba Elektra Maribor.

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi