vestnik

Voznik avtomobila trčil v pešca, ta se je hudo telesno poškodoval

Vestnik, 6. 10. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih so bile tri osebe telesno poškodovane, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Lendavi je voznik osebnega avtomobila trčil v pešca, ki je vozišče prečkal izven označenega prehoda za pešce. V trčenju se je pešec hudo telesno poškodoval. Poleg tega sta se poškodovala še kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla, in voznica osebnega avtomobila.

Na področju kriminalitete so bile obravnavane štiri tatvine, dve grožnji in goljufija. Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Do 10. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti pešce opozarjajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev. "Ne dovolimo, da postanemo žrtev prometne nesreče," pozivajo.

pums kronika-pomurskih-policistov