vestnik

Voznik osebnega avtomobila trčil v pešca, ta je na kraju umrl

Vestnik, 9. 4. 2021
Profimedia
Fotografija je simbolična
Črna kronika

Policisti v Pomurju so v preteklem dnevu obravnavali pet prometnih nesreč, ena se je končala s smrtnim izidom. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavana so bila še štiri kazniva dejanja in tri kršitve javnega reda.

Okrog 22.05 je voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti pred naseljem Gomilica zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 47-letniega pešca, ki je hodil v isti smeri in ob sebi potiskal kolo. Pešec je bil oblečen v črna oblačila in je hodil po sredini desnega smernega vozišča. Pri trčenju je pešec utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. 

Na področju kriminalitete so petrovski policisti obravnavali tatvino motorne žage, soboški pa povzročitev lahke telesne poškodbe. Obravnavani sta bili še dve kaznivi dejanji grožnje. 

Javni red je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. V Murski Soboti je bila obravnavana kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja. 

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil. 

Okrog 10.50 je na prehodu za pešce pri Osnovni šoli III Murska Sobota, Bakovska ulica, neznana voznica osebnega avtomobila trčila v kolesarja. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče policija prosi voznico in morebitne očividce, da pokličejo na telefonsko številko 113. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota. 

kronika-pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi