vestnik

Podrobnosti tragične nesreče na pomurski avtocesti: 79-letnica vozila v napačno smer

Vestnik, Ines Baler, STA, 6. 8. 2021
FB Radarji v Pomurju/Janez Vučkič
Prometna nesreča na pomurski avtocesti.
Črna kronika

Prišlo je do tragične prometne nesreče.

Zaradi prometne nesreče je nekaj časa bila popolna zapora pomurske avtoceste med priključkom Pernica in razcepom Dragučova v smeri proti Mariboru. Promet je bil preusmerjen na regionalno cesto. 

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je prišlo do trčenja dveh vozil. Po dosedanjih podatkih je ena oseba umrla, dve sta še ukleščeni v vozilu. Na kraju nesreče so bili policisti, gasilci in reševalci ter dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. 

Vzrok nesreče vožnja v nasprotno smer

Prometna nesreča se je zgodila nekaj po 11.30, ko je 79-letna voznica osebnega avtomobila v krožišču Pesnica napačno zavila na štajersko avtocesto in v napačni smeri vozila do razcepa Dragučova. "Tam je zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v napačni smeri proti Pernici," je v današnji izjavi za javnost povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

"Nekaj vozil se ji je uspelo med vožnjo umakniti, nato pa je prišlo do situacije, ko je 27-letna voznica drugega osebnega avtomobila vozila po prehitevalnem voznem pasu, ker je po voznem pasu vozilo tovorno vozilo. Zato se ni uspela umakniti nasproti vozečemu osebnemu avtomobilu in vozili sta čelno trčili," je dodal.

V prometni nesreči je umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice. Tri osebe, torej 27-letna voznica osebnega vozila, njena 60-letna sopotnica in 79-letna povzročiteljica prometne nesreče, so hudo poškodovane.

Vozilo 27-letnice je po trčenju z nasproti vozečim osebnim avtomobilom bočno odbilo v tovorno vozilo, ki je vozilo po voznem pasu, 67-letni voznik pa pri tem ni bil poškodovan, so še dodali na mariborski policijski upravi.


Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Pomurska avtocesta (A5) je bila zaradi prometne nesreče nekaj ur zaprta med Pernico in razcepom Dragučova proti Mariboru. Nekaj po 15. uri pa so jo po podatkih prometnoinformacijskega centra ponovno odprli.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 10 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi.

FB Radarji v Pomurju/J.V.
Prometna nesreča na pomurski avtocesti.