vestnik

Z balkona s sekiro zadel policijski avtomobil, policisti so ga obvladali šele, ko so uporabili solzivec

Vestnik.si, 26. 6. 2020
Vestnik.si
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

V sredo so na radgonskem koncu s sekirami kar dvakrat grozili policistom.

Petintridesetletnik iz Lutverc pri Apačah je junija povzročal precej preglavic pomurskim policistom. Na koncu je končal zapahi v priporu. Prvič so morali policisti Policijske uprave Murska Sobota posredovati v nedeljo, 14. junija. Takrat se je 35-letnik ulegel na cesto, voznikom avtomobilov, ki so vozili mimo njega, pa je s kretnjami kazal, kako ga lahko obvozijo. Ni se oziral, da je oviral promet in ogrožal varnost, čeprav so ga udeleženci v prometu, na to opozarjali. Kmalu je zato sledil klic na interventno številko policije 113. Patrulja, ki je sprejela prijavo in odšla na prizorišče, pa moškega tam več ni našla. Vročekrvnež je namreč ušel v svoje stanovanje v večstanovanjski stavbi v vasi in se zatekel na balkon.

5c1e81aff09a639755b5a8e1ff0e92f0
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.

Modrouniformiranca iz patrulje sta 35-letnika pozvala, naj pride iz stanovanja, da bi z njim opravila postopek. To je kršitelja očitno vznevoljilo. Z balkona je zalučal sekiro, ki se je zabila v pokrov motorja policijskega vozila. Šel je še dalje – enemu od policistov, ki je prišel obravnavati kršitev javnega reda in miru, je zagrozil, da mu bo vzel življenje. Policist, ki je bil deležen groženj, je razboriteža vseeno uspel pregovoriti, da je prišel z balkona. Petintridesetletnika je nato več policistovih kolegov obvladalo. Pridržali so ga: takrat so proti njemu tudi prvič spisali ovadbo zaradi napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti.

petanjci, nadzor-prometa, radar, policija, simbol, promet
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.

Deset dni kasneje je 35-letniku znova zavrela kri. V sredo nekaj po peti uri zjutraj so bili pomurski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Razbijal je namreč po hiši, v kateri ima stanovanje v najemu. Ko so policisti prišli na kraj, pa je spet vzel v roke sekiro. Modrouniformiranci so ga pozvali, naj orodje odloži, a jih ni ubogal. Z dvignjeno sekiro v rokah je stopil proti policistom in jim grozil, da jih bo ubil. Spet so na rokah starega znanca policije zažvenketale lisice. Po pridržanju, ker mu to ni bil prvi greh, so policisti 35-letnika odpeljali do preiskovalnega sodnika, ki je zanj zaradi še novega kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, odredil pripor.

Pomurski policisti so preteklo sredo še enkrat posredovali v občini Apače. Dva policista Policijske postaje Gornja Radgona sta okoli 10. ure dopoldan enemu od voznikov zasegla avtomobil, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopek se nato je vmešala kršiteljeva družina. Oče voznika je med drugim vzel s sekiro v roke in obema policistoma zagrozil, da ju bo ubil. Kmalu se je sicer pomiril, v postopku pa ni bil nihče poškodovan. Tudi tega kršitelja zaradi napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, čaka kazenska ovadba, so napovedali pomurski policisti.

policija apače napad