vestnik

Z ukradenimi tablicami kradla gorivo

Vestnik.si, 29. 3. 2019
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična. 
Črna kronika

Policisti bodo ovadili dva moška, ki sta z ukradenimi registrskimi tablicami kradla gorivo.

S Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) poročajo o uspešno preiskanih tatvinah goriva. Kot so sporočili, so v letos obravnavali več primerov storitev kaznivih dejanj tatvin goriv na različnih bencinskih servisih na območju Pomurja. »Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da v danih primerih gre za dva osumljena moška iz območja Policijske postaje (PP) Murska Sobota. Pri obema je bila opravljena hišna preiskava. Ugotovljeno je bilo, da sta osumljena izvrševala tatvino goriv s tremi avtomobili in različnimi ukradenimi registrskimi tablicami,« je povedala Suzana Rauš, uradna govorka na PUMS.



Letos je bilo v Pomurju uspešno preiskanih 14 tovrstnih kaznivih dejanj: osem tatvin goriv in tri tatvine registrskih tablic na območju PP Murska Sobota, tatvina goriva na območju PP Gornja Radgona in dve tatvini goriva na območju PP Lendava.
Na PUMS še čakajo povratne informacije iz policijskih enot v Sloveniji, če bi se vozila ali registrske številke pojavile še kje drugje. »Zoper 39- in 58-letna osumljena bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine,« je še dejala Suzana Rauš.

Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična. 
temno tatvine bencinski servisi policija