vestnik

Zagorel zabojnik za smeri, požar se je razširil na elektro omarici

Vestnik, 23. 3. 2021
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči. Pri tem se je ena končala z lažjimi telesnimi poškodbami v drugi pa je nastala samo materialna škoda. Poleg tega so obravnavali še tri primere povoženja divjadi, štiri kazniva dejanja in pet kršitev javnega reda.

Na področju kriminalitete so lendavski policisti posredovali zaradi kaznivega dejanja grožnje, radgonski pa zaradi goljufije. V Lipovcih je neznanec izvršil tatvino nafte iz dveh parkiranih tovornih vozil.

Javni red je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Soboški gasilci so sinoči ob 19.50 gasili požar na Ulici Štefana Kovača, kjer je gorela vsebina zabojnika za smeti. Ob 23.43 pa je zagorel zabojnik za smeti v Aškerčevi ulici pri Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Požar se je razširil na dve bližnji elektro omarici. Soboški gasilci so goreči zabojnik in elektro omarici pogasili ter pregledali in prezračili prostore srednje šole.

pums kronika-pomurskih-policistov