vestnik

Zagorelo je na balkonu, ogenj se je razširil na ostrešje in mansardo

Vestnik, 18. 9. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, požar na stanovanjski hiši, kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi ter 22 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo.

Na področju kriminalitete so v Lendavi obravnavali goljufijo, na območju Ljutomera poškodovanje tuje stvari, na območju Murske Sobote pa tatvino goriva, poškodovanje vozila ter tatvino v trgovini.

Uprava Republike za zaščito in reševanje še poroča, da je ob 1.01 v naselju Dolina, v občini Lendava, prišlo do požara na balkonu stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Dolina pri Lendavi, Lendava in IGE Lendava, Čentiba in Dolnji Lakoš, ki so požar pogasili. Aktivirana je bila tudi dežurna služba Elektro Maribor. Pogorelo je približno 100 kvadratnih metrov ostrešja, poškodovani pa sta tudi dve mansardni sobi.  

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da bodo policisti ogled požara opravili danes dopoldan, ko bosta tudi ugotovljena vzrok požara in višina škode. V požaru ni bil nihče poškodovan, več informacij pa bo znanih po ogledu. 

Gasilci iz Dolnjega Lakoša so morali včeraj intervenirati tudi ob 21.50, ko so gasili požar na pogorišču odpadnega drevja. 

pums kronika-pomurskih-policistov požar