vestnik

Zaprli lažnega kriminalista. S pretvarjanjem, da je kriminalist, je prišel do vsaj 20.000 evrov

ABE, 25. 10. 2022
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
Črna kronika

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 45-letnika zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumnosti.

Branko Palatin, predsednik Okrožnega sodišča Murska Sobota, je za Vestnik.si potrdil, da je preiskovalni sodnik včeraj odredil pripor za 45-letnika, ki je osumljen več kaznivih dejanj. Po naših podatkih se je moški, ki sicer ne prihaja iz območja Policijske uprave (PU) Murska Sobota, skupaj s še eno osebo pretvarjal, da je kriminalist. Palatin je še povedal, da so za osumljenca pripor odredili zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumnosti. 

Spomnimo. Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, je 14. oktobra v sporočilu za javnost zapisala, da so »policisti PU Murska Sobota 12. oktobra prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista in da bo z njima odšla na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. Storilca sta prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem. Po prejemu denarja sta storilca s kraja odšla in oškodovanko pustila na pošti,« je zapisala Suzana Rauš.

Po naših podatkih osumljenec prihaja iz območja PU Celje, naslov enega od prebivališč pa ima tudi v Nemčiji. Starejši oškodovanki naj bi bila s sotrpinom odnesla vsaj 20 tisoč evrov.

policija, simbolna
Jure Zauneker
Slika je simbolična.

policija kriminalist pripor