vestnik

Moška mučila žensko dobro uro. 27-letnik jo je udaril tudi s sekiro

STA, Vestnik, 19. 11. 2021
Vanesa Jaušovec
Moška sta v priporu. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policija je odvzela prostost 27-letnemu državljanu BiH in 41-letnemu državljanu Slovenije, ki sta osumljena, da sta v petek zvečer na območju Nove Gorice ženski povzročila hudo telesno bolečino in trpljenje z namenom ustrahovanja. Žrtvi so zaradi hudih poškodb v soboto nudili zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici, kjer je ostala na zdravljenju.

Prve nujne preiskovalne ukrepe so izvedli policisti policijske postaje Nova Gorica, zaradi podanih razlogov za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, pa so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli novogoriški kriminalisti. Ugotovili so, da se je 27-letnik v prisotnosti še drugih oseb - poleg obeh osumljencev so bile na kraju še tri osebe - fizično znesel nad oškodovanko in ji prizadejal hude poškodbe glave, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Nasilje v družini, nasilje nad ženskami, steklenica
Profimedia
Med drugim je moški žrtev udaril po glavi tudi s topim predmetom, točneje kuhinjsko sekiro. Prav tako se je nad žrtvijo fizično znesel tudi 41-letnik. (fotografija je simbolična). Fotografija je simbolična

V ozadju spora naj bi bili posli s prepovedanimi drogami

Med drugim je moški žrtev udaril po glavi tudi s topim predmetom, točneje kuhinjsko sekiro. Prav tako se je nad žrtvijo fizično znesel tudi 41-letnik. Kljub prošnji ženske, naj z mučenjem preneha, je državljan BiH s svojimi dejanji nadaljeval in nad oškodovanko vršil nasilje še približno dobro uro, pri tem je uporabil tudi nevaren predmet. Tudi po odhodu s kraja je oškodovanki resno zagrozil z maščevanjem. Poleg tega si je prilastil tudi nekaj oblačil in mobilni telefon žrtve. Novogoriški kriminalisti in policisti so v nedeljo 27-letniku odvzeli prostost in zanj odredili pridržanje. Pri hišni preiskavi na podlagi odredbe novogoriškega okrožnega sodišča so zasegli predmete, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo dejanje mučenja. Osumljenca so v torek s kazensko ovadbo privedli in izročili preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor. V sredo so nato odvzeli prostost še 41-letniku, zoper katerega je preiskovalni sodnik prav tako odredil pripor. Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Za kaznivo dejanje mučenja je sicer zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let, so še spomnili na policiji. 

Kaj zdaj berejo drugi