vestnik

V prometni nesreči na pomurski avtocesti ena oseba izgubila življenje

Vestnik.si, 18. 6. 2022
Vestnik.si
Cese terjale novo življenje.
Črna kronika

Previdno na pomurski avtocesti, zgodila se je prometna nesreča.

Kot poroča DARS, sta zaradi prometne nesreče, do katere je prišlo na pomurski avtocesti nekaj pred 16. uro na uvozu Cerkvenjak iz smeri Maribora proti Murski Soboti, zaprta vozni pas in uvoz Cerkvenjak proti Murski Soboti. 

Kot poroča Policijska uprava Maribor, je v prometni nesreči življenje izgubil 73-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Maribora proti Murski Soboti, ko je pred izvozom za Cerkvenjak iz neznanega razloga zapeljal z vozišča. Vozilo, v katerem je bila tudi sopotnica, je večkrat bočno prevrnilo, to pa je nato obstalo na uvozu na avtocesto. 

Kljub nudeni zdravniški pomoči je voznik na kraju nesreče umrl, njegovo sopotnico pa so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. O ugotovitvah nesreče bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

V nesreči so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor ter gasilci prostovoljnih gasilskih društev Murska Sobota in Gornja Radgona, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli po vozišču pesek zaradi razlitih motornih tekočin, iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Lenart, ki so v nesreči poškodovani osebi oskrbeli na kraju.

pomurska-avtocesta nesreča