vestnik

Zaseg denarja: 1,8 milijona evrov zloženih v škatlah, policisti so si za štetje denarja izposodili bančni stroj

ABE, 10. 5. 2019
PUMS
Črna kronika

28. aprila sta dva Madžara, stara 24 in 28 let, na pomurski avtocesti prevažala skoraj dva milijona evrov gotovine. Policisti so denar zasegli.

Kot smo danes že poročali, so pomurski policisti nedavno dvema tujcem zasegli večjo količino denarja. Zdaj je znanih nekaj več podrobnosti, ki so jih posredovali s Policijske uprave Murska Sobota. Policisti Policijske uprave Murska Sobota so 28. aprila zvečer na avtocesti Maribor–Pince opravljali povsem običajno kontrolo cestnega prometa, ko so med drugim zaustavili tovorno vozilo z madžarskimi registracijami. V vozilu sta bila voznik in sopotnik, stara 28 in 24 let, oba madžarska državljana. Policisti so med kontrolo vozila ugotovili, da prevaža tovor, in sicer kartonske škatle. Pri kontroli paketov pa je bilo ugotovljeno, da se v škatlah med večjo količino torbic nahajajo evrski bankovci različnih vrednosti.


1c504e15b360b7d7869b92a9be75c1ae
PUMS


Ker Madžara nista vedela pojasniti izvora bankovcev, niti nista imela nobene dokumentacije o prevozu gotovine, zato je obstajal sum storitve kaznivega dejanja, je Okrožno sodišče Murska Sobota odredilo preiskavo vozila. Policisti so med preiskavo zasegli 1,8 milijona evrov denarja. Da so policisti lahko gotovino prešteli, so si morali po naših podatkih celo izposoditi bančni stroj za štetje denarja.


Tujca sta bila po končanem policijskem postopku izpuščena iz pridržanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil z namenom ugotovitve izvora zaseženega denarja. Več informacij bodo posredovali po končanih aktivnostih policije, so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

PUMS
Zasežen denar. 
denar policija evri avtocesta