vestnik

Zavarovalniški agent in nekdanji nogometaš obtožen goljufije

Andrej Bedek, 17. 1. 2020
Nataša Juhnov
Mirsad Granov je zanikal krivdo.
Črna kronika

Mirsad Granov, zavarovalniški zastopnik in v devetdeset letih nogometaš Mure, je domnevno poskušal prelisičiti dve zavarovalnici, da bi mu izplačali nadomestilo zaradi bolniške odsotnosti in odškodnino zaradi poškodbe.

Na okrajnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavani narok za 55-letnega Mirsada Granova iz Murske Sobote. Zavarovalniški zastopnik in v devetdeset letih nogometaš Mure se je zaradi obtožb o storitvi kaznivega dejanja goljufije na sodišču znašel, ker je domnevno v letih 2016 in 2017 poskušal prelisičiti dve zavarovalnici, da bi mu izplačali nadomestilo zaradi bolniške odsotnosti in odškodnino zaradi poškodbe.

mirsad-granov, sojenje
Nataša Juhnov
Mirsad Granov je zanikal krivdo.

Granov naj bi bil pri eni zavarovalnici uveljavljal pravico do nadomestila za čas bolniške odsotnosti, pri drugi pa je prijavil poškodbo, za katero se je kasneje izkazalo, da do nje ni prišlo na način, kot je obtoženec to prijavil zavarovalnici. Prva zavarovalnica je njegovo namero sicer preprečila, ker je ugotovila, da je kljub bolniškemu staležu za drugo zavarovalnico, pri kateri je zaposlen, opravljal storitve. Za prijavo poškodbe pa je izvedenec medicinske stroke ugotovil, da ni nastala tako, kot je to v prijavi opisal obtoženec. Granovu je vseeno uspelo, da mu je zavarovalnica za posledice poškodbe izplačala vsaj 3.200 evrov odškodnine.

Granov, ki je zavarovalniški zastopnik z mesečno plačo 2000 evrov pri zavarovalnici, pri kateri je prijavil poškodbo, je na predobravnavanem naroku povedal, da ni kriv in da ni ogoljufal zavarovalnic. Sodišču je predložil še nekaj dodatnih dokazov, ki naj bi bili govorili njemu v prid. Glavna obravnava se bo predvidoma začela 20. marca.

goljufija zavarovalnice zastopnik
Kaj zdaj berejo drugi