vestnik

Že obsojeni pedofil iz Murske Sobote na novem sojenju ni priznal krivde

Andrej Bedek, 1. 2. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Prvič je bil obsojen oktobra 2017 na tri leta in enajst mesecev zapora, v ponedeljek pa se je na predobravnavnem naroku za še eno kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, zagovarjal, da ni kriv.

Šestindvajset let star moški iz Murske Sobote, ki je bil oktobra 2017 obsojen na tri leta in enajst mesecev zapora, ker je spolno zlorabil sorodnico, mlajšo od 15 let, na okrožnem sodišču v Murski Soboti ni priznal krivde, da naj bi bil spolno zlorabil še eno deklico v sorodstvenem krogu, prav tako mlajšo od 15 let. Pedofil iz Murske Sobote za rešetkami zapora na Dobu prestaja prvo dosojeno kazen, danes pa je proti njemu potekal predobravnavni narok zaradi še enega kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

48bed36c34c50443cc268c4d1a253d23
Jure Zauneker
Tako so oktobra 2017 Murskosobočana iz pripora privedli na sodišče, kjer je takrat priznal spolno zlorabo svoje sorodnice, mlajše do deset let.

Branko Palatin, predsednik murskosoboškega okrožnega sodišča, je za Vestnik.si pojasnil, da obtoženi ni priznal krivde, zato bo razpisana glavna obravnava. Ker je sodišče javnost izločilo iz predobravnavnega naroka, podrobnosti iz obtožnice niso znane. To je običajno v slehernem tako občutljivem primeru, za zaprtimi vrati so mu sodili tudi oktobra 2017. Neuradno smo vseeno izvedeli, da je tožilstvo v zameno za priznanje po hitrem postopku v ponedeljek zanj predlagalo kazen dve leti in šest mesecev zapora.

33dd40e9941d93661d4fb7df6cef6547
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Pedofilu je odklenkalo julija 2017, ko so mu kriminalisti odvzeli prostost, sodišče pa je takrat zoper njega odredilo pripor. Spolni napad na deklico, ki ni imela takrat niti 10 let, pa ni bil edini očitek, zaradi katerega je bil obsojen oktobra 2017. Na takratnem predobravnavnem naroku je namreč priznal tudi navedbe v obtožnici, da je svoje početje z otrokom, ki ga je spolno zlorabil v letu 2014, posnel in posnetek objavil v zaprti skupini uporabnikov na družbenem omrežju facebook. Prav zaradi te objave so ga kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota izsledili.