vestnik

(VIDEO) Je po 25 letih čas za nov finale?

Vestnik, 9. 6. 2020
Aleš Cipot
V Fazaneriji so Muraši včeraj opravili zadnji trening, nato pa krenili proti Brdu.
Fotogalerije

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se bo ob 17.30 začel prvi pokalni polfinale med Muro in Aluminijem. Prekmurci so pred pomembno tekmo optimistični, tudi Šimundža verjame, da se bodo veselili zmage.

Takoj po petkovi prvenstveni tekmi so se Muraši osredotočili na polfinale pokalnega tekmovanja, ki bo letos zaradi posebnih okoliščin odigran na nevtralnem prizorišču in brez navijačev na tribunah. Nogometaši so včeraj dopoldan opravili zadnji trening v Fazaneriji, nato pa že krenili proti Brdu. 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Žiga Kous in Amadej Maroša.

Ante Šimundža pravi, da bo večerna tekma pomembna tako za klub kot za navijače. "To je potrditev dela, ene poti, ki smo si jo postavili. Definitivno je ena zelo motivacijska tekma," meni in še doda, da je pokalno tekmovanje specifično, sploh letos, ko bo v polfinalu odigrana le ena tekma. Pričakuje težak dvoboj, pomemben vpliv pa bo imela tudi dnevna forma ekip. "Verjamem, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili končne zmage, je pa dejstvo, da bomo igrali proti kakovostnemu nasprotniku," še napoveduje strateg. 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža.

Tudi Žiga Kous in Tomi Horvat napovedujeta, da bodo igralci na igrišču dali svoj maksimum, saj želijo 24. maja dvigniti trofejo. "Morali bomo biti pametni, vemo, da je Aluminij dobra ekipa, ampak tudi mi imamo svoje načrte," tako Kous. 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Staniša Mandić in Tomi Horvat.

Srečanje se bo začelo ob 17.30. Glavni sodnik bo Dejan Balažič, njegovi pomočniki pa Tomaž Klančnik, Grega Kordež in Asmir Sagrković. 

Naj spomnimo, da je Mura edino pokalno lovoriko osvojila v sezoni 1994/95, ko je z 2 : 1 ugnala Celje. Letos si želi klub uspeh ponoviti. 

Kako se zmage pred 25 leti spominja naš novinar, si lahko preberete TU

nš-mura trening polfinale-pokala-slovenije