vestnik

Ognjena in močna strast prihaja celo z neba

Dušan Jimmy Doblanovič, 14. 2. 2020
dreamstime
par
Horoskop

Na Valentinovo se je z Marsom in Venero v ognjenih znamenjih lahko uživalo v močnih vibracijah tega ljubečega para. Venera, planet ljubezni, je bila v vročem Ovnu, Mars, planet akcije in strasti, pa v avanturističnem Strelcu ... torej močna in strastna energija za dan, ko se praznuje ljubezen.

Planet komunikacije Merkur in mistični Neptun pa sta v romantičnih Ribah, poetike in nežnosti ne manjka, a tudi domišljije, ustvarjalnosti, čarovnije in čudežev ne!
Sonce je v Vodnarju v harmoničnem aspektu z Marsom. Moški svet bo prekipeval od energije, samozavesti, ega in družabnosti.
Mars se sicer pripravlja na svoj prehod v Kozoroga 16. februarja, v katerem se odlično počuti, zato moramo to energijo čim bolje izkoristiti. Od 21. februarja dalje bo Mars v harmoničnem aspektu z Uranom in nas porival k prenovi ter inovativnosti in pomagal najti modre ideje ter rešitve za vprašanja. V tem obdobju je lažje najti vire, ki jih potrebujemo za uspešno premagovanje težav, ki nas že leta mučijo. To je tudi odličen čas za drzne poteze, za reševanje bolj zapletenih vprašanj, projektov in idej. Ta aspekt lahko prinese tudi številne poslovne in finančne priložnosti.

TRIJE RETROGRADNI
Preden nadaljujem kratek astrološki pregled, naj vas spomnim, da smo vstopili v februar, mesec ljubezni, pod neharmoničnim vplivom Marsa in Neptuna sta precej težka energija in aspekt. Nejasne želje, nameni in cilji ..., turbulentnost povsod okoli nas.
Februarja se trije planeti pripravljajo, da preidejo v svojo retrogradno fazo. Časi neposrednih ciklov planeta se počasi iztekajo. Najhitrejši med njimi Merkur vstopi v svoje prvo letošnje retrogradno gibanje 17. februarja, Saturn 11. maja in Jupiter 14. maja. Merkur je v Ribah že od 3. februarja in bo retrograden od 17. februarja do 10. marca, zato je treba biti v tem obdobju zelo pazljiv, zlasti znamenja ribi, device, strelci in dvojčki.
Kot že veste, Merkur upravlja razmišljanje ter komunikacijo in njegov prehod skozi Ribe lahko prebudi podzavestne mehanizme zapletene narave. Po eni strani lahko Merkur v Ribah prebudi v nas pesnika, romantika in sanjarjenje, po drugi strani pa lahko ustvari težave v komunikaciji in razumevanju, z lahkoto pa tudi prinese zmedo, zato lahko napačno razumemo sporočila. Torej Merkur v Ribah je ugoden za introspekcijo. Čas je, da naredimo poglobljeno psihološko analizo. V tem obdobju ni treba vsiljevati akcij in stikov, v resnici bodo takšni poskusi neuspešni. Svoje družabne dejavnosti zmanjšajte, kot je le mogoče. Na tej točki Merkur krepi intuicijo, zaradi česar bo marsikaj lažje videti. Toda do sredine marca ne sprejemajte večjih ali pomembnih odločitev. Veliko koristnega seveda lahko postorimo v tem obdobju retrogradnosti Merkurja, le pozorni moramo biti in bolj osredotočeni na svoje misli ter dejanja.

zemlja venera mars
profimedia
Planeti Zemlja, Venera in Mars v teh dneh plešejo v zelo živahnih ritmih.

VNOVIČNA POVEZAVA
Pravkar smo tudi preživeli polno Luno v Levu, ki pooseblja srce in ljubezen. Luna v Levu pa prinaša željo in strast. Ponovno se bomo povezali z najglobljimi željami in se naučili, kaj naše srce želi. Kdor »je preživel« to energijo, lahko začne kupovati darila, predvsem tisti, ki pod novoletno smrekico niste pustili ničesar.
Devetnajstega februarja Sonce preide v Ribi, kjer ga pričakata Merkur in Neptun ter se začne enomesečno obdobje rib. V tem obdobju ne bo manjkalo domišljije, fantaziranja in idealizacije. Ko se pomeša s pragmatizmom in strategijo, ki jo prinašajo planeti v Kozorogu, je uspeh očiten na skoraj vseh področjih v našem življenju. V določenih okoliščinah in situacijah bi si lahko mislili, da nemogoče postane mogoče, saj se naš pogled na stvari drastično spremeni.
Prvi od treh harmoničnih aspektov Jupitra in Neptuna se bo zgodil 20. februarja! Intuicija in navdih se bosta v obdobju med valentinovim in 8. marcem okrepila, zahvaljujoč temu aspektu, zlasti ko gre za sanje, ki si jih prizadevamo in želimo uresničiti. Jupiter in Neptun delujeta ugodno ves mesec in ponujata optimizem ter upanje, ki temeljita na ustvarjalnosti in duhovnosti. Lahko raziskujete nove priložnosti in priložnosti pri poklicnem delu, vse s sočutjem in velikodušnostjo. Poudarek pa je na dobrodelnosti in dobrem načrtovanju. Skratka, ta planetarni aspekt je ugoden za poglabljanje duhovnosti, ustvarjalnosti in tudi za pospešitev dobrodelnih dejanj.
Z Marsom in Venero v ognjenih znamenjih na valentinovo se je torej uživalo v močnih vibracijah tega ljubečega para. Vaše osebne potrebe pa bodo zdaj prednostna naloga, tako da je to vznemirljiv mesec za ljubezen. Kljub temu se izogibajte sklenitvi novega razmerja zaradi retrogradnosti Merkurja, pojdite korak za korakom.

OPOZORILO

Triindvajsetega februarja bo Venera v neharmoničnem in izzivalnem aspektu z Jupitrom ter 28. februarja še s Plutonom v Kozorogu. Vse kaže na to, da po romantičnem in strastnem valentinovem prihajajo nevihtni ljubezenski dnevi.