vestnik

(FOTO) 35 let rocka v Radgoni

Tomo Köleš, 3. 11. 2019
Tomo Köleš
Brez Milosti & Take Nine Orchestra.
Popularno

Na sejmišču v Gornji Radgoni je bila velika koncertna prireditev 35 let rocka v Radgoni, ki jo je organiziral domači KUD Zrak. Nastopile so številne skupine.

Pred desetimi leti je namreč KUD Zrak prvič prišel do ideje, ki je obudila koncertno stagniranje v Gornji Radgoni v novo obdobje glasbe v živo. Tako se je takratna prireditev 25 let rocka v Radgoni spomnila začetkov radgonske glasbene alternativne scene, čez pet let (2014) pa je že bila na sporedu prireditev 30 let rocka v Radgoni (vmes pa so večkrat na leto v Mladinskem centru Gornja Radgona organizirani klubski koncerti Zlüftaj se!). Z obeh prireditev so se tokrat tudi vrtele podobe na dveh video zaslonih.

Na prireditvi 35 let rocka v Radgoni so koncertirale skupine Anprofešnl, Evil Peanut, Strain, Nea, Potato Mushroom, Franz Jösef I., Black Hole Riders, Majki & Invisible Ink, Wrong, Odpisani, Crucifixions in Supporting Act, ena od vrhuncev večera pa sta bila skupni šov legendarnega radgonskega benda Brez milosti in zasedbe Take Nine Orchestra ter po petnajstih letih premora vnovični nastop kvarteta Juff, kateremu pa se po svežini izvedb ta dolgoletni odmor ni prav nič poznal. Kot da ga ni bilo petnajst dni in ne petnajst let.   

koncert 35-let rock radgona