vestnik

8. marec lahko preživite tudi v jami

Vestnik.si, 28. 2. 2020
Branko Klančar
Na dogodku pričakujejo do 300 udeleženk.
Popularno

Letos lahko ženske 8. marec praznujejo nekoliko drugače, v rudniku, na prireditvi Punce v jami.

Zavod Savus tokrat prvič pripravlja športno adrenalinsko prireditev Punce v jami, na to pa je prijavljenih že čez 200 deklet in žensk iz vse Slovenie+je. Njihov namen je namreč ohranjati spomin na pomembne zasavske ženske in na njihove izjemne dosežke, pa tudi obuditi spomin na prvo praznovanje dneva žena na slovenskih tleh, ki je potekalo v Trbovljah. 

Ženske se bodo tako 8. marca podale v rudniško jamo, na pet kilometrov dolgo traso, ki je z izjemo začetnega spusta in končnega vzpona ravna, vendar ima nekaj naravnih ovir. Organizatorji bodo na poti merili čas, vendar tekmovanje ni nujno v prvem planu. Udeleženke se lahko skozi jamo sprehodijo in prireditev izkoristijo za druženje. 

punce-v-jami, 8
Branko Klančar
Trasa je dolga pet kilometrov.

Na prireditvi bo udeleženke zabavala Lara Jankovič, vse pa bodo tudi prejele nageljčke. Dogodek je podprlo tudi pet ambasadork, in sicer nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič, naj učiteljica Nina Jelen, balkanska in državna prvakinja v gorskem teku Mojca Koligar, prababica na skiroju Franči Moljk in igralka Darja Reichman. 

Če želite tudi vi doživeti posebno praznovanje 8. marca, se lahko do konca februarja še prijavite. 

8.-marec punce-v-jami