vestnik

Legendarnemu pevcu v slovo: Odšel je eden največjih. To so Akijeve zadnje besede sinu

Vestnik.si, 23. 1. 2022
Parni Valjak/Facebook
Poslovil se je Aki Rahimovski
Popularno

Včeraj je odjeknila žalostna vest, v 67. letu se je poslovil Aki Rahimovski, pevec legendarne skupine Parni valjak. Njegovo slovo je pretreslo glasbeno sceno, njegove oboževalce in predvsem svojce.

Vokalist priljubljene glasbene skupine je od leta 2020 živel v Novem mestu, kamor ga je pripeljala ljubezen. Pred tremi leti je tretjič postal oče hčeri Antoniji, ki jo ima s Slovenko Barbaro, družina pa je živela v osrčju Dolenjske. Kot poročajo hrvaški mediji je Rahimovski pred dnevi imel operacijo v Zagrebu, vstavili so mu šest žilnih opornic. Zdelo se je, da okreva, a se je v soboto dopoldan njegovo srce ustavilo. 

Odzivi

Njegova smrt odmeva po spletu, mnogi se namreč spominjajo glasbenega velikana ter svojcem in članom zasedbe izražajo sožalje. “Postalo je težko iz dneva v dan se poslavljati od ljudi, ki so ustvarili lokalni rock, pop, jazz in nasploh urbano glasbo ter umetnost. To z Akijem me je res presenetilo,” je objavila zasedba Bajaga. “Poznal sem ga več kot 40 let. Ne moreš se sprijazniti … Aki ni izginil v naših srcih in v srcih ljudi, ki imajo radi njegovo glasbo. Dokler bodo te pesmi, se ga bodo ljudje spominjali in to bo še zelo dolgo, ” je strnil vodja skupine Momčil Bajagić. 

Poklonila se mu je tudi hrvaška pop zvezdnica Severina, delila je spomin, kako ga je v sedmem razredu osnovne šole poslušala na koncertu. Po njenih besedah je bil Aki najboljši pevec in najboljši frontman skupine na tem območju, pa tudi najprijaznejši.

Prekmurec Vlado Kreslin, ki je prav tako sodeloval z zasedbo Parni valjak, se je Akiju posvetil z objavo skupne fotografije iz oktobra 2020.

Zasedba Šank Rock pa je pevcu v slovo zapisala: "Počivaj v miru."

Tako pa strokovnjakinja za protokol:

Glasbenica Neisha pa je na Instagramu zapisala, da je z Akijem načrtovala novo pesem, ter delila njuno skupno fotografijo, ki je nastala med glasbenim ustvarjanjem:

Zadnje Akijeve besede sinu Kristjanu

Po poročanju časopisa Večernji list, ki se sklicuje na zanesljive vire, naj bi Aki v zadnjem pogovoru sinu Kristjanu dejal: "Pazi nase in na svojo družino, glej, kako korona obnori, pazi na svoje zdravje," je po poročanju hrvaškega časopisa svetoval sinu.

Kiki Rahimovski
Josip Novosel
Kiki Rahimovski

Tudi Kristjan se je oglasil tudi na Instagramu, kjer je delil fotografijo iz otroštva, na kateri ga oče drži v naročju-. Ob tem je zapisal:" Oče, prehitro si me zapustil. Močno prezgodaj. Ljudje pravijo, da je Bog tako želel ... Bila sva si bližje s pesmijo kot z besedami, drugače nisi znal, v glavi nisi znal priti s tistega odra, zato sem se ti približal samo s pesmijo. Moj očka, lahko bi naredila veliko več. Nepopisno me boli. V tolažbo mi je, da bom imel vsaj delček tebe v svojih pesmih, pa tudi v tem, kar si mi zapustil. Ampak to mi zdaj ni dovolj ... Ljudje so vedeli vse o naju in niso vedeli ničesar ... ti in jaz sva vedela ... Vsi te pogrešamo, oče. Oče, zdaj počivaj, potem 'žuraj' zgoraj z ekipo. Ljudje moji, hvala vsem v imenu celotne družine Rahimovski za vse izrečene besede podpore, za vsa sporočila, klice ... Tudi vam je pomenil, ker je bil velik, kot je bil Oli (Dragojević, op.a.) – nedotakljiv. Oče, pred dnevi si mi rekel: Sin, tudi jaz te imam rad, daj pobegni tja in se vidimo. Se vidimo, oče, nekega dne ... Adijo, oče, rad te imam oče ... Se vidiva."

Kristian Rahimovski sicer hodi po očetovih stopinja.  Lani je na hrvaški sceni za nastop na Evroviziji zapel v duetu s Tonijem Cetinskim.

aki-rahimovski parni-valjak slovo vlado-kreslin severina bajaga
Kaj zdaj berejo drugi