vestnik

Ana Kovač: Družinski ribolov

Vestnik, 16. 1. 2019
Vestnik.si
Popularno

Ana Kovač, učenka 5. razreda Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci, je v spisu opisala, kako so se z družino odpravili na ribolov k Bukovniškemu jezeru. 

Družinski ribolov
Počitnice so šle počasi h koncu. V soboto smo se z očetom odpravili na Bukovniško jezero. Odločili smo se, da bomo tam taborili in lovili ribe. Postavili smo šotor in nabrali drva za ogenj.Prvi dan z ribolovom nismo imeli veliko sreče. Naslednje jutro pa smo že zgodaj zjutraj ujeli štiri ribe, ki so bile zelo težke. Čez čas je prišla mama. Pogovarjali smo se, kako smo preživeli noč. Jaz sem spala v viseči mreži, katero je oče obesil med dvema drevesoma. Smejali smo se, ker je oče spal na stolu, saj je pazil na ogenj in mene. Ko je mama odšla, so naši sosedje ujeli dve težki ribi. Nenadoma se je tudi najina palica začela gibati. Očetu je prijela riba, vendar mu je ušla. A moj oče se je potrudil, da je pomagal meni pri moji palici.Težko sva potegnila ribo iz vode. Uspelo mi je! Ulovila sem 7,5 kg težkega krapa. Nato sem se z njim fotografirala. Potem smo krapa previdno vrnili v vodo. Bratu Blažu je uspelo s ščuko, a mu je riba pregriznila žimo. S tem smo dan zaključili in zadovoljno odšli domov. Ponosna sem bila nase, ker sem ujela tako težko ribo in tudi spanje pod milim nebom mi je bilo zelo všeč.


Še naprej pa bomo veseli vseh izdelkov, od risbic, pesmic, ugank, križank, spisov, ki bodo tematsko povezani z Vestnikom, spletno stranjo vestnik.si, časopisom, novinarstvom … Izdelke prosim pošiljajte na elektronski naslovsabina.cipot@vestnik.siali na naslov Vestnik, Ulica arhitekta Novaka 13, 9000 Murska Sobota. Izdelke bomo objavljali na naši spletni strani. Uredništvo Vestnika bo izbralo najbolj izvirne izdelke učencev, ki bodo potem tudi nagrajeni.
70 let Vestnika izdelki otrok
Kaj zdaj berejo drugi