vestnik

Še danes in jutri bo v Lendavi potekal Art vrtiljak

Jože Gabor, 3. 9. 2020
Osebni arhiv
Dnevi ustvarjalnosti za otroke v Lendavi.
Popularno

V lendavskem mestnem parku Roža se je v nedeljo začel festival Art vrtiljak – dnevi ustvarjalnosti za otroke, potekal pa bo še danes in v soboto.

Festival organizira lendavsko društvo Kaleido, pripravljajo pa ga v okviru projekta, ki so ga poimenovali Kaleido park in ga vodi Iva Nemec. Prvi dan festivala se je začel z ustvarjalnimi igrami in delavnicami, nadaljeval z lutkovno predstavo z naslovom Smehljajoče se jabolko v izvedbi Lutkovnega gledališča Pupilla, sledila pa je delavnica izdelovanja lutk. Zaključil se je s plesno koreografijo, slikanjem dreves v parku in izdelovanjem čarobnih klobukov.

lendava, art-festival
Osebni arhiv
Dnevi ustvarjalnosti za otroke v Lendavi.

Danes se bo začelo ob 9. uri, ko bodo organizirali ustvarjalni program za šolske in vrtčevske otroke. Ob 16. uri bo umetniški program Art Vrtiljak. Pripravili bodo ustvarjalne igre ter ustvarjalne in gledališke delavnice: z Matejem Zupaničem bodo otroci gradili mavrični grad, s člani društva Kaleido risali pisane sanje ter zaplesali skupno koreografijo. S KUD Lavina bodo lahko žonglirali in poslikavali obraze, s pripovedovalkama in dramskima pedagoginjama Petro Kavaš in Ivo Nemec pa bodo spoznali gledališče Kamišibaj, gledali predstavo z odrčka butaj in se pogovarjali o zgodbah. 

Program se bo nadaljeval v soboto ob 9. uri. Začelo se bo z ustvarjalnimi igrami in pripovedovalnim kotičkom, kjer bodo pripovedovali zgodbe Miha Štampah, Katja Kotnjek, Eva Nađ, Iva Nemec in Ida Horvat. Ob 16. uri se bodo podali v iskanje skritega zaklada. V nadaljevanju se bodo obiskovalci lahko pridružili ustvarjanju, si ogledali predstavo v izvedbi Denisa Soldata z naslovom Dogodivščine viteza Hadika in plesali z gledališko skupino Kocka. Program se bo zaključil s koncertom v izvedbi Vanje Novak, Denisa Soldata in Eda Gala.

lendava, art-festival
Osebni arhiv
Dnevi ustvarjalnosti za otroke v Lendavi.

Kaleido -  društvo za razvoj kreativnosti in potencialov festivalske aktivnosti izvaja v sodelovanju s KUD Lavina, ZKD Lendava in Turistično zvezo Lendava vabi. Projekt sofinancira Občina Lendava. Vse aktivnosti na festivalu izvajajo tako, da zagotavljajo spoštovanje higienskih priporočil NIJZ.

lendava, art-festival
Osebni arhiv
Dnevi ustvarjalnosti za otroke v Lendavi.

lendava art-vrtiljak
Kaj zdaj berejo drugi