vestnik

Balladero predstavlja singl Drugačen svet

Vestnik, 1. 11. 2020
Aleš Cipot
Dominik Bagola - Balladero.
Popularno

Dominik Bagola, javnosti bolj znan kot Balladero, je minuli petek predstavil nov glasbeni singl z naslovom Drugačen svet, ki je nastal v sodelovanju z Žanom Serčičem.

Singl Drugačen svet se v synth-pop različici in s pridihom osemdesetih sprašuje o drugačnem svetu, ki nas v teh dneh in mesecih v prelomnem letu 2020 obdaja s tančico negotovosti. 

Skladba je del novega materiala, ki napoveduje izid tretje glasbenikove plošče v prihodnjem letu. Singl tokrat spremlja besedilni videospot, ki ga je ustvarila zagrebška video artistka Sara Gregorič, nosilni videz pa je delo prekmurskega umetnika in grafičnega oblikovalca Maja Medena. 

DrugacenSvet_3000x3000_HI (1)
Arhiv izvajalca
Naslovnica novega singla Balladera.

Refren pesmi, ki prihaja v eter v zgodovinsko zahtevnem obdobju, povzema stanje, v katerem se vse spremeni in ne ostane nič, vendar pa je namen skladbe zveneti kot poslanica za neobremenjeno poplesavanje v ritmu kljubovalnega optimizma, sporoča avtor ob izidu skladbe. Tej naj bi sledil še uradni videospot ter drugi singli, ki jih je Bagola med drugim zaupal Uweju Bossertu, kitaristu skupine Reamonn. V skladbah, ki bodo luč sveta ugledale kmalu, je Balladero vnovič sodeloval tudi z italijanskim kitarskim mojstrom Lorenzom Cortijem in premierno s kitarskim mojstrom Petrom Deklevo. 

balladero dominik-bagola