vestnik

BALLADERO na Popevki z Marelicami

A. G., 6. 9. 2021
Aleš Cipot
Za glasbeno popestritev je poskrbel Dominik Bagola-Balladero.
Popularno

Balladero, priznani klavirski kantavtor in stari znanec radijskih valov na katerih se vrti mnogo njegovih skladb se bo premierno predstavil s skladbo Marelice v finalu tekmovanja Slovenska popevka, ki bo v soboto 11. 9., ob 20. uri na RTV Slovenija s prenosom v živo.

Balladero se je v finale uvrstil med več kot 130 prijavljenimi skladbami. Skladbo, ki je v originalu nastajala kot skladba za Balladerov težko pričakovani tretji album, je za Popevko aranžiral priznani glasbenik, skladatelj in aranžer Anže Vrabec, nastop ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija in spremljevalnih pevk Katje Sever Kržič in Sandre Feketija pa bo znova prinesel osvežitev avtorjeve plodne ustvarjalne poti, ki jo že več kot desetletje uspešno gradi na domačih in tujih odrih.

Medtem ko morda komu še vedno v ušesih odmeva najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi, je Balladero izdal številne nove. Po dveh uspešnih albumih Club Deuce in Perfect You, napoveduje svoj tretji studijski album, ki mu prednjačijo izidi številnih singlov, od orkestrske balade Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, do singlov Ponesi me (2020) in Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem ter letos izdanih svežih “pridobitev” v njegovem širokem opusu Najina in Potujem, pri katerih je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uwe-ja Bosserta (član svetovno znane skupine Reamonn).

balladero, festival-ljubljana, dnevi-vina-in-poezije
Roman Sipic
Dominik Bagola - Balladero je gostoval s Slovenskim nacionalnim mladinskim orkestrom.

Balladero tudi sicer, v tem za ustvarjalce še naprej neprijaznem času ostaja aktiven. Maja je nastopil v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festivalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom - SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje raznolike glasbene poti. Pestro koncertno poletje, v katerem je nastopal na številnih odrih, med drugim tudi na festivalu Lent, z Jadranko Juras pa se je oglasil tudi na festivalu Tminsko poletju v Tolminu, bo sklenil z nastopom na Ruski Dači v Ljubljani.

Dominik Bagola je srčen Cankovčan, pravi mozaik kreativnosti, od malega zaljubljen v glasbo. V otroštvu se je navdušil nad orglami, kasneje vihtel bobnarske palčke za kultno prekmursko rock skupino Psycho-path, zdaj pa že devet let kot kantavtorski pianist ustvarja pod umetniškim imenom Balladero. Poslušalce razvaja z drugačnimi, otožnimi, včasih optimističnimi baladami, potem pa z nežnimi ritmi razmiga plesišče. 

FB: facebook.com/balladeroclub2

YT: youtube.com/balladeroclub

INSTAGRAM: Instagram.com/balladero

balladero dominik-bagola marelice slovenska-popevka nastop