vestnik

Zahvala Belih Angelov: Hvala, ker ste!

Vestnik.si, 29. 2. 2020
Jure Zauneker
Akcija Beli Angeli: Na Postaji prometne policije Murska Sobota je Franca Ivaniča in Nikolo Hočurščaka sprejel pomočnik komandirja Peter Režonja.
Popularno

Motoristi, združeni v zavod Beli Angeli, so se z zahvalnicami spomnili pomurskih interventnih služb.

murska-sobota, akcija-beli-angeli
Jure Zauneker
Akcija Beli Angeli

»Hvala, ker ste!« je bil preprost stavek, s katerim se je Franc Ivanič s Kapele, član tamkajšnjega motorističnega kluba Atila in ambasador zavoda Beli Angeli, v petek zahvalil interventnim službam za njihovo nesebično pomoč. Z zahvalnicami, na katerih je pisalo Hvala, ker ste, in simbolnimi darili, sta se Ivanič in Nikola Hočurščak iz kluba Kamagod Radenci poklonila policistom, gasilcem in reševalcem v Gornji Radgoni in Murski Soboti.

murska-sobota, akcija-beli-angeli
Jure Zauneker
Akcija Beli Angeli

Zavod Beli angeli je bil ustanovljen z namenom povezovanja enako mislečih motoristk in motoristov, ki želijo s solidarnostjo, humanitarnimi akcijami in podobnimi dejanji spodbuditi in deliti svoje misli ter tako pomagati in ozaveščati k večji prometni varnosti. »Pomurskim policistom, gasilcem in reševalcem smo želeli vrniti nekaj malega v zameno za njihovo požrtvovalnost, srčnost, vso pozornost in strokovnost, ki jo nudijo ponesrečencem na licu mesta. S to gesto pa smo prav tako želeli vzpodbuditi motoriste k varni, preudarni in previdni vožnji,« je dejal Ivanič.

beli-angeli, policija, motoristi, gasilci
Dani Mauko
Akcija Beli Angeli

Gasilce Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Murska Sobota sta z Hočurščakom ujela prav v garažah gasilskega doma, kamor so se ti vrnili po intervenciji zaradi nesreče pri Martjancih. Predsednik murskosoboških gasilcev Dejvid Rakar je bil vesel, ker so se motoristi spomnili njihovega poslanstva. »Sicer pa bi bilo najbolje, če karikiram, da se ne bi sploh srečevali na cestah. Ko namreč moramo gasilci posredovati ob motorističnih nesrečah, so posledice običajno hude,« je povedal Rakar. Poveljnik PGD Murska Sobota Branko Kolmanič, ki je tudi sam motorist, pa je ob priložnosti vsem motoristom zaželel predvsem varno vožnjo. 

beli-angeli, policija, motoristi, gasilci
Dani Mauko
Akcija Beli Angeli

Ambasador Belih Angelov je stavek Hvala, ker ste! v petek prenesel še predstavnikom Zdravstvenega doma Gornja Radgona, PGD Gornja Radgona, Policijske postaje Gornja Radgona, Postaje prometne policije Murska Sobota in Splošne bolnišnice Murska Sobota.

motoristi policija gasilci