vestnik

(Koncert s kavča) Dežurni krivci na odru Kina Šiška

Vestnik.si, 27. 5. 2020
Tomo Köleš
Dežurni krivci so v torek zvečer nastopili v Kinu Šiška.
Popularno

Kino Šiška iz Ljubljane je od 5. maja dalje pripravil serijo štirinajstih interaktivnih spletnih prenosov koncertov z odra velike dvorane Kina Šiška. Celotni ciklus se imenuje Štream, v njem pa je v torek zvečer nastopil tudi pomurski bend Dežurni krivci.

Koncertni prenosi so na sporedu do 16. junija vsak torek in četrtek ob 21. uri. Spremljati in sooblikovati jih je možno preko aplikacije Zoom, kanala YouTube in Facebook strani Kina Šiška. Tudi ko so že končani, si je koncerte še vedno moč ogledati preko omenjenih kanalov. Povabilo v serijo Štream sta dobila tudi dva pomurska izvajalca: Iztok Koren iz Beltinec kot član vseslovenskega tria Širom in zasedba Dežurni krivci iz Svetega Jurija ob Ščavnici. Bend Širom je nastopil 19. maja, Dežurni krivci pa ravno ta teden, v torek, 26. maja.

dežurni-krivci, koncert, kino-šiška, štream
Tomo Köleš
Dežurni krivci so v torek zvečer nastopili v Kinu Šiška.

Samosvoj multiinstrumentalni trio Širom, v katerem sta poleg Iztoka Korena, sicer člana zasedb ŠKM banda in Hexenbrutal, še Samo Kutin in Ana Kravanja, ustvarja imaginarne svetovne godbe, razpete med široko polje ljudskih zvenov, mističen minimalizem in sodobne rokovske meditacije. Lani je izdal kritiško hvaljen album Svet, ki speče konju cvet/A Universe that Roasts Blossoms for a Horse.  

25a592ebdc7065fcf8f35f3a3fe18d2b
Niko Časar
Iztok Koren je kot član tria Širom v Štreamu nastopil že prejšnji torek.

 Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije. Od začetka delovanja leta 1996 do danes je izdal pet studijskih albumov in ploščo Izštekani z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Ob koncu lanskega leta je izšel odlični album Narobe svet, ki so ga fantje zdaj predstavili v Štreamu, ob tem pa še zaigrali več svojih starejših hitov. Glasbeniki so za nastop v Štream honorirani, med prenosom pa je publiki omogočeno tudi izkazovanje konkretne podpore ustvarjalcem in koncertnim promotorjem preko sistema neposrednih donacij.

dežurni-krivci koncert kino-šiška štream