vestnik

Diamantna poroka Matije in Marije Maučec

Jože Žerdin, 22. 2. 2019
Jože Žerdin
Zahvalno sveto mašo so imeli v Beltincih, daroval jo je Alojz Benkovič.
Popularno

Pisalo se je leto 1959, ko sta danes zakonca Maučec iz Gančan v župnijski cerkvi svetega Ladislava v Beltincih poročila in stopila na skupno zakonsko pot, po kateri stopata že 60 let. 

S svojimi bližnjimi sta se ob tem jubilejuudeležila zahvalne svete maše v beltinski župnijski cerkvi. Z roko v roki sta dočakala biserno poroko in tokrat že tretjič stopila pred oltar. Sveto mašo ob diamantni poroki jedaroval župnik župnije Beltinci Alojz Benkovič, ki je Maučecovimazaželel še vrsto let zdravja in skupnih let.



Matija, rojen leta 1934, se je izučil zazidarja. Dela je opravljal v pomurskih gradbenih podjetij, doma pa ženi pomagal pri kmetovanju. Precej časa je posvetil gasilskemu društvu Gančani, je pa tudi članTurističnega društva Sodar Gančani. Njegovo največje veselje pa je bilo petje. Pevec je že več kot65 let, za kar je prejel več priznanj in pohval, med njimi tudi Gallusovo značko. Žena Marija, dekliškoGruškovnjak, se je rodila leta 1937 in je bila vseskozi vpeta v delo na kmetiji ter skrbela za vzgojo otrok. Tudi ona je imela rada petje. Bila je članica cerkvenega pevskega zbora župnije Beltinci, kapelskega zbora v Gančanih in tamkajšnjih ljudskih pevkah.

67cba4b9dc43ea4860babce529b7d333
Jože Žerdin
Praznovala sta s svojimi sorodniki.

V zakonu so se zakoncema rodili trije otroci. Dobila pa sta tudi šest vnukov in štiripravnuke. Oba sta člana bratovščine živega rožnega venca in pred leti sta s strani murskosoboškegaškofa Petra Štumpfa prejela škofijsko priznanje in zahvalo.Sta člana Društvaupokojencev Beltinci, ki njima je ob jubileju poslal čestitko zlepimi željami.

Jože Žerdin
Matija in Marija Maučec sta praznovala diamantno poroko. 
biserna poroka zakonca Maučec gančani
Kaj zdaj berejo drugi