vestnik

Didžej ogrevanje za festival Mikk23

Tomo Köleš, 13. 9. 2019
Tomo Köleš
Ogrevanje za festival Mikk23 se je začelo že s poletno diskoteko, na kateri so za glasbo skrbeli člani mariborske Gramofonoteke.
Popularno

Z nastopom didžeja Bakta iz ljubljanske ekipe Tetkine radosti se v petek ob 20. uri na soboškem grajskem dvorišču pričenja festival Mikk23. A ogrevanje zanj se je začelo praktično že z Gramofonoteko.

Ogrevanje za festival Mikk23 se je začelo praktično že s poletno Mikkovo diskoteko in s punk-rock-metal poslušalnico. Za poletno Mikkovo diskoteko sta poskrbela didžeja iz mariborske Gramofonoteke. Gre za poslušalnico gramofonskih plošč in informacijsko izobraževalno glasbeno postojanko, ki obsega 35 kvadratnih metrov in je namenjena predvsem ljubiteljem kulture in umetnosti, vezanih na glasbo. Poslušalnica Gramofonoteke vsebuje več kot 3000 gramofonskih plošč, ki so na voljo obiskovalcem za poslušanje, v prostorih Gramofonoteke pa potekajo tudi glasbene poslušalnice z gosti, predstavitve neodvisnih založb in samozaložb ter glasbene in produkcijske delavnice. Za Dnevno sobo s posluhom z naslovom Štirideset let punka, rocka in metala pa je poskrbela pomurska ekipa State Of Sound.  

mikk, gramofonoteka, murska-sobota, maribor
Tomo Köleš
Gramofonoteka Maribor.

Bakto iz ljubljanskega didžej tria Tetkine Radosti je pred leti začel z raziskovanjem glasbene zapuščine nostalgičnih šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih let nekdanje skupne države in našel ogromno "zlatega funka, žlahtnega soula, srebrnih šlagerjev, bronastega diska in diamantne hipijade", kot pravijo v Mikku. Tako danes zvečer na grajskem dvorišču poslušalci lahko pričakujejo neuničljive komade Josipe Lisac, Tihomirja Popa Asanovića, Zdenke Kovačiček, Darka Domijana, Ljupke Dimitrovske, Ota Pestnerja, skupine September in številne druge.

mikk, gramofonoteka, murska-sobota, maribor
Tomo Köleš
Gramofonoteka Maribor.

MIKK didžej gramofonoteka
Kaj zdaj berejo drugi