vestnik

Divje na Metal klavnici LIV

Tomo Köleš, 17. 12. 2019
Rok Horvat
Metal klavnica LIV v Mikku.
Popularno

V sklopu koncertne edicije Metal klavnica LIV so v soboškem klubu Mikk nastopile skupine Blizzard, Extreme Smoke 57 in Franz Jösef I.

Blizzard (HU)

Madžarsko black metal skupino Blizzard so jeseni leta 1995 ustanovili Equimanthorn (kitara / vokal) in Hell 'Armageddon (bas). Prvi demo posnetek je bil posnet v začetku leta 1996 z naslovom ’Acient Moon’. 'Land Of Carpathian' ji je sledila jeseni leta '96, tretji demo pa je izšel leta 1997 z naslovom ’Anger of the Dying Nature’. Med letoma 1995 in 1997 jim je kot član pomagal bobnar, Winterdaemon. Album 'Broken Wings' je bil posnet leta 2002. Sledile so druge spremembe v zasedbi: Equimanthron-a je zamenjal Nameless. Leta 2006 je pri Terranis Productions izšel drugi album 'Les Litanies De Satan'. Po 14 letih in nekaj spremembah v sestavi bo novi album izšel leta 2020.

Extreme Smoke 57 (Slo)

Metal in grindcore legende formirane davnega leta 1990 so bile tokrat prvič v Mikku!. Prvi svojega žanra v Sloveniji so hrana in balzam za vse metalske duše pod odrom.

Franz Jösef I. (Slo)

Zgodba zasedbe Franz Jösef I. se je začela jeseni 2012, iz vaj in začetnih poskusov pa se je na odre pomurske metal in rock scene zapisala leta 2013 s prvim koncertom na Grossmannovem festivalu v Ljutomeru in avtorskim komadom. Bend je od nastanka do danes gostoval na številnih odrih tako na lokalni sceni kot širše, od domačih koncertov v Radencih kot so Radenska noč, DRK, Slatinska noč in Radenska rock fešta do sosednjega Mladinskega centra Gornja Radgona in tamkajšnih koncertov ob 30. in 35. obletnici rocka v Radgoni, sprehodili so se po prizoriščih motoristov od Prekmurja, Prlekije, Koroške, Savinjske in Dolenjske, stali na odru Rock Festa Jurjovo je in imeli samostojne koncert v ljubljanskem Orto baru in hrvaškem Dubrovniku. Leta 2017 se je bend po nekaj menjavah dokončno izluščil na tri člane - ekipo danes sestavljajo Denis Ilješ na vokalu in po novem tudi bas kitari in Marjan Kovačič na kitari ter novi član zasedbe Timo Kosi na bobnih. V tej zasedbi so se odločili izdati prvi studijski album, ki bo izšel spomladi 2020.

metal-klavnica liv mikk-murska-sobota franz-jösef extreme-smoke