vestnik

Dončić najprej razigran na parketu, nato se je posladkal s prekmursko gibanico

STA, I.B., 4. 11. 2019
FB Gostilna Rajh
Luka Dončić je poskusil prekmursko gibanico.
Popularno

Slovenski fenomen Luka Dončić nadaljuje z bleščečimi predstavami v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dončić je bil najboljši igralec tekme za zmago Dallas Mavericks s 131:111 proti Cleveland Cavaliers. Ljubljančan je dosegel svoj še enajsti karieri trojni dvojček in drugega zapored z 29 točkami, 15 asistencami in 14 skoki.

S petnajstimi podajami na tekmi je Dončić izenačil svoj karierni dosežek. Petnajst podaj je imel tudi na prejšnji tekmi proti Los Angeles Lakers, na kateri je prav tako vpisal trojnega dvojčka. Pri svojih komaj 20 letih s sijajnimi predstavami onstran Atlantika na novo piše zgodovino severnoameriške košarkarske lige. Ljubljančan je prišel do svojega enajstega kariernega trojnega dvojčka na svoji 78. odigrani tekmi v ligi NBA. Enajst trojnih dvojčkov je tudi največ v ligi NBA pri košarkarjih, ki še niso dopolnili 21. rojstnega dne. Magic Johnson, ki je držal prejšnji mejnik, je v Dončićevi starosti dosegel sedem trojnih dvojčkov.

"Res uživam igrati košarko in danes sem se zagotovo zelo zabaval. Na vsaki tekmi želim igrati dobro, ker mi je zabavno igrati košarko," pa je po tekmi povedal Dončić.

Prekmurska gibanica za Dončića

Že 31. oktobra pa sta v ZDA odpotovala tudi Leon in Damir Pintarič iz Gostilne Rajh. Kot smo že pred dnevi izvedeli, so bili povabljeni k pripravi slovenskega menija, ki so ga po omenjeni tekmi poskusili košarkarji in povabljenci v VIP ložah. Gostilna Rajh je včeraj na družbenem omrežju Instagram s sledilci delila utrinke priprave gibanice. Kot smo še izvedeli, so bile preostale jedi, s katerimi sta Pintaričeva razvajala Američane, obogatene z okusom prekmurskega bučnega olja. 

Sicer pa je v Clevelandu tudi veliko slovenskih priseljencev, Dončić pa si je po tekmi vzel čas zanje, se z njimi fotografiral in podpisal nemalo avtogramov. 

Več o izkušnji Leona in Damirja Pintariča v ZDA pa po njunem povratku v Prekmurje. 

košarka nba