vestnik

Dva meseca poletnih kulturnih dogodkov v Lendavi se počasi iztekata

J.G., 25. 8. 2020
Jože Gabor
Na letnem odru lendavske gledališke in koncertne dvorane je tudi letos pestro dogajanje.
Popularno

Na letnem odru lendavske gledališke in koncertne dvorane vse od druge polovice julija poteka sklop kulturnih dogodkov z naslovom Poleti v Lendavo. Pred zainteresiranimi obiskovalci je le še nekaj zadnjih prireditev.

Organizator pestrega dogajanja čez poletje je Knjižnica-kulturni center Lendava, k sodelovanju pri nekaterih dogodkih pa so povabili tudi druge kulturne organizacije in društva. Obiskovalci tudi letos na letnem odru gledališke in koncertne dvorani lahko uživajo ob koncertih, folklori ter gledaliških in filmskih predstavah. V program so vključili tudi kulturne dogodke za otroke. Zaradi slabega vremena so morali nekaj dogodkov preložiti na kasnejši datum.

Zavod Enostavno prijatelji je nastopil z otroško predstavo Po Sloveniji s popotnikom Jakom, Lutkovno gledališče Pupilla iz Lendave pa z lutkovno predstavo z naslovom Pu. Na letnem odru so izvedli še otroško predstavo v madžarskem jeziku A kis hableany (Mala morska deklica), nastopilo pa je tudi Otroško gledališče KU-KUC s predstavo Pika in Cene v pravljici. Za otroke, ki si rajši ogledajo filmske predstave, so na platnu gledališke in koncertne dvorane predvajali risanko Oto Nosorog. Program za otroke bodo zaključili danes, 27. avgusta, z otroško predstavo Gledališča Smejček Radi gremo v šolo.

Letošnji filmske predstave pod zvezdami so se začele s iransko-francoskim filmom Trgovski potnik. Ljubitelji filmov pa so si lahko ogledali še madžarski film Telo in duša ter italijansko-francoski Črne duše. Organizirali so tudi tridnevni festival Bograč kratkih filmov, ki je ob gledališki in koncertni dvorani potekal še v Centru Banffy in na dvorišču lendavskega gradu.

poleti-v-lendavo, edna, koncert
Jože Gabor
V Lendavi je nastopila zasedba Edna.

Glasbeni program dogajanja Poleti v Lendavo se je začel s koncertom glasbene skupine Edna. Na letnem odru lendavske gledališke in koncertne dvorane sta nastopila še Severa in Gal Gjurin s spremljevalno zasedbo glasbenikov. Zaključili ga bodo v petek 28. avgusta Marko Banda in Tjaša Šimonka. Ljubitelji plesa pa so si lahko ogledali madžarsko folklorno produkcijo Ezerarcu delvidek.

Poleti v Lendavo se bo zaključilo v lendavski sinagogi 6. septembra s kulturno prireditvijo ob evropskem dnevu judovske kulture.

poleti-v-lendavo prireditve