vestnik

Dva pomurska kraja imata najlepše trško jedro, priznanje tudi za glamping v Mali Nedelji

Vestnik.si, 16. 11. 2022
Marina Vrbnjak
V kategoriji glampingov je na drugem mestu pristal glamping Sončna dolina Bioterme.
Popularno

Turistična zveza Slovenije je podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022. Gre za vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti. Letos je potekalo pod sloganom Zdravje doma, ker Slovenija velik pomen namenja zdravemu načinu življenja in načelom trajnostne interakcije z naravo.

Priznanja sta podelila predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. V natečaju Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022 so sodelovali tudi nekateri kraji in turistične destinacije iz Pomurja. V kategoriji trška jedra je prvo mesto osvojil Park Dežela štorkelj Velika Polana, drugo mesto pa vaško jedro Križevci. V kategoriji glampingov je na drugem mestu pristal glamping Sončna dolina Bioterme. 

Hevka je ob zaključku akcije izpostavil, da ima ta pozitiven vpliv na vse kategorije, ker je vsako leto več tekmovalcev. Člani strokovne komisije so sicer letos pregledali 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, sedem mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti.

moja-dežela---lepa-in-gostoljubna pomurje rezultati