vestnik

Dvojčka Klobasa v boju za 50 tisoč evrov

Tadeja Lepoša, 8. 9. 2019
POP TV
Jan in Tilen Klobasa sta dva od 19 tekmovalcev, ki se bodo v Kmetiji potegovali za 50.000 evrov.
Popularno

Jan stari znanec kmečkega šova, Tilen novinec.

V ponedeljek, 16. septembra, na male zaslone prihaja resničnostni šov Kmetija. Za glavno nagrado 50 tisoč evrov se bo potegovalo 19 tekmovalcev z različnih koncev Slovenije, med njimi tudi 21-letna dvojčka Tilen in Jan Klobasa iz Gornje Radgone. Jan je stari znanec omenjenega šova, saj se je za glavno nagrado potegoval pred dvema letoma. Brata ne moreta drug z drugim, a tudi drug brez drugega ne gre, so ju opisali na portalu 24ur.com. Čeprav sta si po videzu zelo podobna, se značajsko precej razlikujeta. Medtem ko je Jan bolj klepetav, je Tilen bolj odločen in jedrnat. Tudi on je nogometaš tako kot Jan in pravi, da se v novi družbi znajde dobro. Najbolj se veseli molže krave in vožnje s traktorjem, po drugi strani pa se med snemanjem boji domotožja. S kmetovanjem nima izkušenj, a zelo rad skrbi za živali, najraje za kosmate štirinožce.

kmetija, poptv
Poptv
Tako izgleda posestvo v Vučji Gomili, kjer se bo snemala letošnja sezona kmetije.

Jan, ki se je v predlanski Kmetiji odlično ujel z zmagovalko Mileno, je že takrat dokazal, da se dobro znajde pri navezovanju stikov in kmečkih opravilih, a ima spolzko težavo – boji se žab. Novih dogodivščin na posestvu se zelo veseli, a ga je strah hinavščine. Poleg domačih in prijateljev bo najbolj pogrešal telefon. Simpatična fanta posebne strategije za zmago nimata, bo pa njuna igra spontana in poštena. V posnetkih sta še namignila, da sta samska in se na očeh javnosti ne nameravata zapletati v romantične odnose. No, pri Janu pride v poštev, če bo iskra 'prava'. Pred dvema letoma se je v resničnostnem šovu moral spoprijeti s pomanjkanjem in slabimi higienskimi razmerami, a letos bo življenje prav razkošno.

Ustvarjalci so namreč razkrili, da bo letošnja kmetija največja in najbolj moderna do zdaj. Na 30 hektarjev velikem posestvu z gozdom je zgrajenih sedem poslopij: glavna hiša, hiša za deklo in hlapca, hiša za goste, delavnica in kajža, v kateri bosta tekmovalca zadnjo noč pred dvobojem prenočila. Pester bo tudi živalski svet. S tekmovalci bodo poleg krav, konj in koz bivali še jeleni, pavi, divje svinje in mangalice.

kmetija dvojčka tilen-klobasa jan-klobasa